Artikelen

Hierna volgen enkele artikelen die onder meer in het Voorster Nieuws zijn gepubliceerd.

Grafkrans

Onlangs hebben wij allemaal kunnen genieten van de prestaties van onze topschaatsers tijdens het EK schaatsen te Heerenveen.
Een en ander speelde zich af in het Thialf stadion alwaar om één of andere reden altijd bij dit soort evenementen een geweldige stemming heerst.

>>> lees verder voor het hele artikel

Bloembakken vullen

Zelf een bloembak vullen is een interessante en leuke bezigheid. Men kan zijn creativiteit kwijt, en men kan geheel naar eigen smaak op kleine schaal toch tuinieren. Bovendien bestaat er geen aangenamer bezigheid dan de kleine gekochte perkplantjes zelf te planten, zelf te verzorgen en zo op te zien groeien. Relatief is het één en ander vrij goedkoop omdat men vanaf begin mei tot aan de winter volop kan genieten van een ongekende bloemenpracht van éénjarigen mits men aan een aantal voorwaarden voldoet.

>>> lees verder voor het hele artikel

Wat een snijboon

Een van de geliefde groentesoorten in onze Hollandse eetcultuur is de snijboon – Phaseolus vulgaris. Deze groente ontleent vooral zijn populariteit aan het hoge eiwitgehalte. De groene 15-25 cm lange platte vruchten worden na oogst gesneden en gekookt en geven een aparte smaak. Tegenwoordig worden snijbonen gesneden en wel aangeboden in de groentewinkel, maar wie herinnert zich niet de soms nog gebruikte PeDe snijbonenmolen van vroeger om zelf snijbonen te verwerken.

>>> lees verder voor het hele artikel

De passiebloem

Een van de meest spectaculaire tuinplanten, of liever gezegd kuipplanten, is qua bloeiwijze de Passiebloem (Passiflora Caerulea). Kuipplant, omdat deze wonderschone klimplant onze winters niet overleeft en ’s najaars op een vorstvrije plaats moet overwinteren.

>>> lees verder voor het hele artikel