Stichting Dorpsverfraaiing Twello bestaat in 2013 alweer 50 jaar.

Voor de gehele gemeenschap in Twello onderhoudt Dorpsverfraaiing Twello in het centrum en de ruime omgeving daarvan inmiddels 68 bloembakken en een rotonde aan de Maarten Tromplaan. Zeker vier keer per jaar worden deze bakken opnieuw gevuld. Daarnaast vindt regelmatig onderhoud plaats en bij warme dagen wordt extra water gegeven.

Daarnaast vinden andere activiteiten plaats, zoals de jaarlijkse plantenmarkt op de zaterdag voor moederdag.

Op 31 oktober 2013 heeft de stichting haar 50 jarig bestaan op passende wijze in Brasserie Korderijnk gevierd, waar ook de oprichting van de stichting heeft plaatsgevonden.

Het was een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje, feestelijke muziek en er draaide een compilatie van 50 jaar Dorpsverfraaiing, verzorgd door Jos Husken.

Zie hier voor enkele foto's van deze avond.

Voor de trouwe donateurs heeft de stichting een leuke geste bedacht. Op zaterdag 29 juni heeft de stichting in een bus van de SVA (Stichting Veteraan Autobussen) een rondrit georganiseerd in de omgeving van Twello. Hierbij waren stops gepland bij de proeftuin, bij Intratuin en bij de kunstgalerie Kleinvoorde. De ca 90 deelnemers kregen hier een consumptie aangeboden en konden vrij rondkijken. Ook de rit zelf in de mooie omgeving van Twello is erg gewaardeerd. Gelukkig was het perfect weer.

De bussen van SVA hebben verschillende leeftijden en zijn te huur voor evenementen zoals rondritten, pendeldiensten, trouwerijen (specifiek de Saurer 4 van de Zwitserse posterijen, zie links) enz.

 

 

 

 

Foto's van deze geweldige dag